Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
24. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Višňovo-jablečný džem se skořicí: 1. Višně omyjeme, necháme okapat, zbavíme stopek, vypeckujeme a navážíme (600 g). Jablka omyjeme, oloupeme, vyřízneme jádřinec, nakrájíme nadrobno (případně nastrouháme) a navážíme (400 g).
2. Ovoc ... …více»
|
23. 05. 2008 Zavařování Žádné hodnocení
Příprava receptu Bezinkový kompot: Plody ve skleničkách prosypeme cukrem a necháme stát do druhého dne, kdy ke slehlým bezinkám přidáme další plody a opět zasypeme cukrem. Třetí den skleničky definitivně doplníme, uzavřeme a steriluje ... …více»
|
23. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Džem z angreštu, kiwi a jablek: Angrešt zbavíme stopek a květů, rozpůlíme. Kiwi nakrájíme na malé kousky. Jablka oloupeme a nakrájíme nadrobno. K ovoci přidáme kyselinu citr. a cukr. Vaříme 5 min. Horké plníme do sklenic. Zavíčkujem ... …více»
|
23. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Zavařené lečo: Vodu s rajčaty přivedeme k varu. Vaříme tak dlouho, dokud nerozpraskají slupky. Vodu scedíme a rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno, propasírujeme. V 1/8 l vody 3 min. povaříme bujón, sůl, utřený čes ... …více»
|
22. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Džem z jahod a rybízové šťávy: Do hrnce vložíme jahody, šťávu z rybízu, kyselinu citr. a cukr. Směs promícháme a vaříme 3 min. Směsí naplníme sklenice. Zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru a necháme 5 min. ... ... …více»
|
22. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Jahodo-pomerančový džem: Jahody rozmačkáme a smíchám s pomerančovou šťávou, kyselinou citr. a cukrem. Přivedeme do varu a vaříme 3 min. za stálého míchání. Směs zbavenou pěny plníme do sklenic. Zavíčkujeme a obrátíme dnem vzh ... …více»
|
21. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Meruňkový džem s jablky: Suroviny pomeleme na masovém mlýnku. Dále se při přípravě řídíme podle návodu námi zvoleného želírovacího přípravku (např. Pektogel nebo želírovací cukr). ... …více»
|
21. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Džem z jahod a třešní: Ovoce nakrájíme na kousky, smícháme s kyselinou citr. a cukrem. Směs přivedeme do varu a 3 min. vaříme. Horkou směsí plníme sklenice. Zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru a necháme stát 5 min. ... ... …více»
|
21. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Džem z banánů a třešní: Ovoce rozmačkáme, vložíme do hrnce a přidáme kyselinu citrónovou a cukr. Přivedeme za občasného míchání k varu a vaříme 5 min. Směs plníme do sklenic až po okraj. Zašroubujeme a obrátíme dnem vzhůru a ... …více»
|
21. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Broskvo-meruňkový džem s malinami: Broskve a meruňky nakrájíme na malé kousky a promícháme s cukrem. Směs přivedeme do varu a vaříme 3 min za stálého míchání. Sejmeme z plotny a přimícháme maliny. Směsí zbavené pěny plníme sklenice. Uz ... …více»
|