Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
31. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Dia švestková marmeláda: Švestky rozmixujeme nebo rovnou dáme do hrnce a pomalu rozvaříme. Někdy je potřeba přilít i trochu vody (cca 2 dcl). Švestky nemají tolik vody jako jiné ovoce. Přidáme gelfix smíchaný s trochou sladi ... …více»
|
29. 05. 2008 Uzeniny
Příprava receptu Utopenci v zelí: Dle chuti si vyberu kabanos nebo nějaké obyčejné párky. Ty oloupu a nakrájím podélně na poloviny. Dále si nahrubo asi tak na půl centimetrové kousky nakrájím syrové zelí (může být bílé i červené nebo ... …více»
|
28. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Šípkový sirup: Vodu společně s šípky, rakytníkem a bylinkami povařte, a jakmile vychladne, propasírujte ji opatrně přes plátno. Pak přidejte cukr s kyselinou citronovou a opět zahřejte, aby se cukr rozpustil (pozor, ... …více»
|
27. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Pikantní čínská směs: Zahřejeme olej a nakrájenou zeleninu krátce osmažíme. Ochladíme 1/4 l vody a odstavíme z plotny. Dále přidáme sůl, kečup, koření sojovou omáčku, ocet a přivedeme k varu. Škrob rozmícháme ve vodě a se ... …více»
|
26. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Brněnská hořčice: Zeleninu umeleme na masovém strojku. Přidáme koření a 20 minut povaříme. Pak přidáme ocet a vaříme ještě 5 minut. Dáme do malých skleniček a sterilujeme 20 minut při 70°C. ... …více»
|
24. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Papriková hořčice: Papriky očistíme a nakrájíme, cibuli nakrájíme na větší kostky. Zeleninu umeleme v masovém mlýnku na jemnou směs. Vložíme ji do kastrolu, přidáme vegetu, deko, cukr, ocet a pomalu uvedeme k varu, vaří ... …více»
|
24. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Rybízovo-karotkový džem: 1. Nastrouháme omytou karotku. Karotku smícháme s rybízovou dření a Gelfixem Klasik.
2. Přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme vařit 3-4 minuty.
3. Sklenice plníme ještě hor ... …více»
|
24. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Meruňkovo-banánový džem: 1. Meruňky omyjeme, necháme okapat, vypeckujeme, nakrájíme nadrobno (případně rozmixujeme) a navážíme (1 kg). Banány oloupeme, nadrobno nakrájíme (případně rozmixujeme) a navážíme (500 g).
2. Ovoce ... …více»
|
24. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Jablkovo-hruškový džem s vodkou: 1. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrájíme nadrobno (případně nastrouháme) a navážíme (700 g jablek, 650 g hrušek).
2. Ovoce, vodku a kyselinu citrónovou smícháme v hrnci s želírovacím cukrem ... …více»
|
24. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Dýňový džem s jablky: 1. Připravíme si ovoce – jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dužninu dýně nakrájíme na drobné kostičky. Kousky dýně i nastrouhaná jablka dáme do hrnce, zalijeme džusem a poprášíme skořicí. Necháme ... …více»
|