Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
13. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Jablečné želé s mátou : Jablečnou šťávu, hřebíček a želírovací cukr dáme do velkého hrnce. Za stálého míchání uvedeme k varu a vaříme klokotem asi 4 minuty. Mátové větvičky opereme, osušíme a oddělíme lístky. Z želé vyndáme ... …více»
|
11. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Sterilované houby ve slaném nálevu: Houby očistíme, pokrajíme na větší kousky a povaříme v osolené vodě asi 20 minut. Poté slijeme vařící vodu z hub, houby přelijeme studenou vodou a necháme dobře okapat.
Po okapání je natlačíme do skl ... …více»
|
10. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Nálev na sladkokyselé okurky: Sterilizujeme na 80 °C asi 20 - 22 minut. ... ... …více»
|
10. 05. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Cuketa po orientálsku: Na tuku osmažíme plátky cibule a česneku, přimícháme papriku, kostičky cukety, rajčatový protlak a všechno koření. Pod pokličkou zvolna dusíme a občas promícháme. Rozdělíme do skleniček 1 cm pod okraj ... …více»
|
9. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Sterilované cuketové zelí: Cukety nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme s ostatními přísadami, zavíčkujeme ve sklenicích a sterilujeme. Až budeme později sterilované cuketové zelí dusit ještě je trochu okyselíme, podle chut ... …více»
|
9. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Cuketový salát s cibulí: Mladé cukety a cibuli nastrouháme na tenká kolečka, papriky na proužky, dáme do sklenic, proložíme přísadami, zalijeme horkým nálevem, uzavřeme a sterilujeme 30 minut při 85 stupních. ... ... …více»
|
9. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Cukety v oleji: Svaříme vodu s octem a solí, vložíme na kolečka nakrájené neloupané cukety a jen mírně povaříme. Scedíme a necháme vychladnout. Naklademe do sklenic, proložíme nakrájeným česnekem a zalijeme olejem. N ... …více»
|
9. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Toastová pasta z hub : Houby a papriku nakrajíme na malé kostky a podusíme na oleji 1/2 hodiny. Poté přidáme ostatní ingredience a rozmixujeme. Dáme do slenic a sterilizujeme 1 hodinu při 80°C . Výborné na tousty nebo topin ... …více»
|
9. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Ovocná povidla: Ovoce semeleme na masovém strojku, přidáme cukr a ocet. Necháme 24 hodin stát. Druhý den směs vaříme do zhoustnutí. Nemusíme zavařovat, stačí jen zakrýt celofánem a přetáhnout gumičkou.
... ... …více»
|
9. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Nakládané kukuřičky: Kukuřičky oloupejte a řádně očistěte. V hrnci přiveďte k varu vodu, vhoďte do ní na 5 minut kukuřičky. Po vychladnutí skládejte klásky do dobře vymytých sklenic.
Nálev: Do hrnce dejte vodu, cibuli ... …více»
|