Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
21. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Ostružinové želé: Šťávu rozmícháme s kyselinou citrónovou a dietním cukrem. Směs přivedeme do varu, mícháme a aspoň 3 min. vaříme. Směs plníme do sklenic, zašroubujeme. Nechám 5 min. stát na víčku. ... ... …více»
|
21. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Rybízové želé s rozmarýnem: Rybíz povaříme 5 min s vodou. Sejmeme z plotny a necháme 10 min přikryté. Procedíme přes plátno. Ze šťávy odměříme 3/4 l. Do ovocné šťávy přimícháme Gelfix a povaříme. Přidáme cukr a vaříme 1 min. Žel ... …více»
|
21. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Želé z jablek a hrušek: Do hrnce nalijeme obě šťávy, přimícháme Gelfix se 2 lžícemi cukru a promícháme. Přivedeme k varu. Pak přidáme zbylý cukr a 5 min. /i více/ vaříme. Směs okamžitě plníme až po okraj sklenic. Uzavřeme, o ... …více»
|
21. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Sladko-kyselá dýně: Dýni nakrájíme, vložíme do mísy. Ocet smícháme s vodou a zalijeme roztokem dýni, postavíme na chladné místo přes noc. Druhý den ji scedíme a vaříme 5 min do sklovita a naplníme do sklenic. Návod Pikan ... …více»
|
19. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Broskvová marmeláda s pomeranči : Broskve oloupeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Dužinu nakrájíme na malé kousky a dáme do hrnce. Meduňku jemně nasekáme. Pomeranče omyjeme v horké vodě a osušíme. Kůru z 1 pomeranče nastrouháme, oba plody ... …více»
|
19. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Jahodová marmeláda s meruňkami : Jahody a meruňky omyjeme a necháme okapat. Plody nakrájíme na malé kousky a dáme společně do hrnce. Vanilkové lusky podélně rozřízneme, dužinu vydlabeme a přidáme k ovoci. Smícháme želírovací cukr s k ... …více»
|
18. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Švestkový kompot s medem: Omyjeme švestky a dáme do mísy. V hrnku povaříme (asi 10 minut) ostatní ingredience a roztok nalijeme na švestky. Necháme stát přikryté přes noc. Přivedeme k varu a chvilku vaříme (švestky se nesmí ro ... …více»
|
18. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Nakládaná dýně (broskve, hrušky): Ovoce oloupeme, případně nakrájíme. Z medu a octa uvaříme sirup spolu s kořením vloženým do plátěného pytlíku. Vložíme ovoce a vaříme do poloměkka. Odstavíme, přikryjeme a necháme stát přes noc. Odstr ... …více»
|
18. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Višně v rumu a medu: Do sklenice postupně vrstvíme omyté višně, zaléváme rumem a tekutým medem. Višně musí být zcela potopené. Po odležení višně používáme na zdobení a do alkoholických koktailů, tekutinu můžeme pít jako v ... …více»
|
18. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Houbový salát s kečupem: Nakrájené houby 5 minut povaříme, scedit, nechat prochladnout -na drobno nakrájet cibuli, papriku na proužky. Přísady promícháme s houbami, nalijeme nálev a sterilizujeme při 80 stupňů 30 minut. ... ... …více»
|