Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
9. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Šťáva za studena: Ovoce rozmačkáme a smícháme s vodou a kyselinou citronovou, necháme 24 hodin stát.
2. den přecedíme přes plátno, na 1 litr šťávy přijde 1 - 1,2 kg cukru, rozmícháme. V trošce šťávy rozpustíme kyselin ... …více»
|
9. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu: Očištěné klasy kukuřice předvaříme v mírně osolené vodě. Nevím přesně, jak dlouho jsem je vařila, ale od doby, kdy začala voda bublinkovat, tak do doby, kdy "změní" barvu. Jakoby ztmavne. ... …více»
|
9. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Houby ve vlastní šťávě: Houby nakrájíme na kostičky a vložíme do kastrolu. Přidáme trochu kmínu a dusíme je ve vlastní šťávě, bez vody a tuku. Vydusíme je asi na 1/3 objemu. Pak je plníme do nahřátých sklenic, nahoře necháme ... …více»
|
9. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Dia borůvky ve vlastní šťávě: Přebrané borůvky opereme, necháme důkladně okapat,
narovnáme do čistých zavařovacích sklenic,
setřeseme, znovu přisypeme borůvky, pak sklenice
uzavřeme kovovými víčky a sterilujeme 15 minut
při te ... …více»
|
8. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Ostrý džem z broskví a hroznového vína: Broskve a víno spaříme vroucí vodou a oloupeme, rozkrojíme a zbavíme pecek a peciček. Ovoce nakrájíme na kousky. Zázvor oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Vše smícháme a asi 5 minut vaříme. ... …více»
|
8. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Kořeněné hrušky s vanilkovým cukrem: Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřinec i se slupkou. Hrušky nakrájíme na plátky a prosypeme želírovacím cukrem. Hřebíčky a skořici zalijeme pomerančovou šťávou s vanilkovou trestí a po několika minutách ... …více»
|
8. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Olinčiny fazolky: Fazolové lusky nakrájíme na řezy a 10 minut vaříme. Ochladíme ve studené vodě, naskládáme do sklenic, přidáme lžíci oleje a zalijeme horkým nálevem. Sterilujeme dvakrát - poprvé 40 minut při teplotě 9 ... …více»
|
8. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Cuketa pod maso: Omytou a neoloupanou cuketu (patison oloupeme) nakrájíme na kostky. Na sádle osmažíme cibulku, přidáme cuketu, koření, na plátky nakrájený česnek, sojovou omáčku a vegetu a na mírném ohni dusíme 30 mi ... …více»
|
8. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Ostré čatní z cukety a jablek: Cukr, ocet, koření vaříme asi 10 minut, poté ho přecedíme na připravenou zeleninu, loupaná krájená jablka, loupanou strouhanou cuketu, cibuli a jemně sekané feferonky. Vaříme společně velmi pomalu na ... …více»
|
8. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Pampeliškové želé: Pampeliškové květy zbavte co nevíce zelené části a vařte je ve vode 5 minut. Nechte stát 24 hodin a přecedte. Přecezený vývar dejte do hrnce spolu s citronovou šťávou a želírovacím cukrem a vařte 4 mi ... …více»
|