![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
8. 05. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Meloun v pomerančovém likéru: 1. Melouny rozpůlíme a lžičkou z nich vybereme jádra. Z ovocné dřeně pak lžící vykrájíme malé balonky. Ty naskládáme do zavařovací sklenice.
2. Citrony omyjeme a nastroháme z nich kůru, kterou přidám ... …více»
|
![]() |
8. 05. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marinované zelí v nálevu: Zelí promícháme s cibulí a připravíme si nálev z vody, octu, soli a sacharinu.
Aź nálev vystydne, tak ho nalijeme do připraveného zelí.
Necháme 24 hodin odstát. Druhý den přidáme špetku kmínu, hořči ... …více»
|
![]() |
8. 05. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čalamáda ze zeleniny: Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle. Nasypeme do velkého lavora a posypeme nakladačema a nalijeme na ní ocet a olej.
Pořádně promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme 24 hodin odstát.
Po 24 ho ... …více»
|
![]() |
8. 05. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Okurkové rychlokvašky: Větší okurky naložíme na několik hodin do vody, aby ztvrdly. Pak je propícháme vidličkou, urovnáme do 5 litrové láhve, proložíme koprem a cibulí. Ocet svaříme s cukrem a vodou. Horkým lákem zalijeme . ... …více»
|
![]() |
8. 05. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Černý rybíz v cukru: Ovoce opereme, necháme oschnout, odstopkujeme a smícháme s cukrem. Směs pomačkáme, žádná kulička by neměla zůstat celá. Plníme do suchých sklenic a navrch nasypeme a 2 mm vrstvu cukru. Nahoře necháme ... …více»
|
![]() |
7. 05. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jahodová tlačenka: Jahody propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Pak je ve větší nádobě rozmačkáme, prosypeme cukrem a plníme do tlačenkového střeva, jehož jeden konec jsme před plněním dobře zavázali motouzke ... …více»
|
![]() |
7. 05. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dýně jako ananas: Nakrájenou dýni naložíme do 2,5 l vody, 2 dl octa a 1/2 lahvičky ananasové tresti. Necháme 24 hod. uležet. Pak nálev slijeme, přidáme cukr a 1 lahvičku ananasové tresti, hřebíčky a 2 oloupané a jader ... …více»
|
![]() |
7. 05. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jeřabiny jako brusinky: Ovoce bez stopek promíchejte se skořicí a vanilkovým cukrem. Přidejte hřebíčky, badyán a nasekejte pár koleček citrónu. Vše nasypte na hluboký plech a zasypte krystalovým cukrem. Nechte v troubě 30 mi ... …více»
|
![]() |
7. 05. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sterilované zelí: Zelí nakrájíme, promícháme s kořením, cibulí, Sacharinem a octem. Směs plníme do sklenic a sterilujeme 40 min. při 100 °C. ... ... …více»
|
![]() |
7. 05. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Česnek v soli a oleji: Česnek prolisujeme, smícháme se solí a olejem. Tuto směs necháme projít varem. Horké plníme do malých skleniček. ... ... …více»
|