![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
6. 05. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rybíz ke svíčkové: Rybíz opláchneme, otrháme, dáme do hrnce a 2 minuty prudce vaříme. Ještě horký rybíz naplníme do malých nahřátých sklenic, proložíme 2 - 3 kolečky citronu, který jsme opláchli a oloupali, uzavřeme a s ... …více»
|
![]() |
6. 05. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Česnek ve vinném láku: Nálev si připravíme tak, že svaříme víno, ocet, cukr a sůl. Do sklenic narovnáme koření, přidáme olej a oloupaný česnek. Zalijeme teplým nálev a sterilujeme 15 min. při 85 °C. ... ... …více»
|
![]() |
6. 05. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Džem z rajčat: Rajčata nakrájíme na menší kousky a rozvaříme na kaši. Propasírujeme. Protlak 2 hod. mírně vaříme. Pak přidáme cukr a vanilkový cukr. Před koncem vaření přidáme Petosu, kyselinu citr. a rum. Horký dže ... …více»
|
![]() |
6. 05. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chutney ze zelených rajčat: Rajčata, cibuli, jablka a feferonku nakrájejte na drobno, přidejte utřený česnek. Oslaďte, osolte, přidejte koření a sůl i trochu vody. Vařte do zhoustnutí. Nakonec přidejte rozinky, tak před ukončení ... …více»
|
![]() |
6. 05. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marmeláda z pampelišek: Květy vložíme do 1 l vody, přidáme na kousky nakrájený oloupaný citrón a vaříme 1 hod. Pak odvar přecedíme. Přidáme 1 kg cukru a směs znovu vaříme 1,5 hod. Plníme do sklenic. ... ... …více»
|
![]() |
5. 05. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rajčatovo-papriková pomazánka: Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme, vložíme do většího hrnce, přidáme ocet, cukr a sůl. Když začne směs vařit, pokračujeme ve vaření, jen zmírníme plamen a občas promícháváme. Vaříme asi tři hodiny.
. ... …více»
|
![]() |
4. 05. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jednoduché kysané zelí: Zelí očistíme a nakrouháme. Nakrouhané zelí promícháme ve vaničce se solí (1 dkg na 1 kg zelí). Přidáme kmín, celý pepř a bobkový list. Zelí s kořením promícháme, počkáme až pustí šťávu. Poté zelí ve ... …více»
|
![]() |
4. 05. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Papriky po bulharsku: Tato dávka je na 10 kg papriky. Podle potřeby je možné všechny suroviny upravit. Všechny suroviny najednou smícháme a nálev vaříme 10 minut. Mezitím si dáme do hrnce očištěnou papriku, zalijeme ... ... …více»
|
![]() |
3. 05. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Džem z hroznového vína, kiwi a broskví: Kiwi oloupejte a nakrájejte. Broskve na okamžik vložte do horké vody, oloupejte a nakrájejte na plátky. Každou kuličku hroznového vína rozpůlte a vyjměte zrníčka. Nakrájené ovoce ukládejte do společn ... …více»
|
![]() |
3. 05. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Džem z rynglí: Ryngle omyjte, vypeckujte a nakrájejte na půlky. Vsypte je do kastrolu a přilijte vodu a citrónovou šťávu. Uveďte do varu a na mírném ohni nechte probublávat za občasného míchání zhruba 35 minut. Pot ... …více»
|