![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
25. 06. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Snadný med z pampelišek: Oprané pampelišky a vodu necháme vařit 15 minut a přidáme cukr, pomeranč a citron - vaříme 1 hodinu a potom slijeme do skleniček. ... ... …více»
|
![]() |
25. 06. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Višňovo-meruňková marmeláda: Ovoce omyjeme, vypeckujeme a meruňky spaříme a sloupneme slupku. Ovoce rozmixujeme, přidáme citronovou šťávu a želírovací cukr, zprudka vaříme 4 minuty a přimícháme meruňkovici. Naplníme do sklenic a ... …více»
|
![]() |
23. 06. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pasta z míchané zeleniny: Papriku, lilek a rajčata pomeleme na strojku. Pomeleme i feferonky, oloupanou cibuli a česnek.
Přidáme olej, cukr, ocet, hořčici a sůl a pomalu podusíme do kašovité konzistence. Horkou zeleninovou hm ... …více»
|
![]() |
16. 06. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuchařská pohotovost - Domácí paštika s drůbežími játry: Bůček uvařený do měkka rozemeleme a smícháme s namletými drůbežími játry, do zlatova osmaženou na jemno nakrájenou cibulí, vejci, smetanou a koňakem. Dochutíme česnekem, kořením a solí tak, aby chuť b ... …více»
|
![]() |
14. 06. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablečná marmeláda s calvadosem: Jablka omyjeme, osušíme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců. Nakrájíme je na tenké plátky. Slupky ponecháme. Jablečné plátky vaříme ve vodě tak dlouho, až se téměř rozpadnou. Pak je prolisujeme pře jemné ... …více»
|
![]() |
13. 06. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Angreštový džem a lesními jahodami: Angrešt důkladně promyjeme a podusíme ve vodě doměkka. Necháme vychladnout, propasírujeme, vrátíme zpět do převařené vody a přisypeme cukr. I s cukrem provaříme tak, aby byl džem dost hustý.
Chceme-l ... …více»
|
![]() |
12. 06. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Med z podbělu: Podběl spaříme, přidáme plátky citronů bez jader a necháme 24 hod stát. Druhý den prolisujeme přes plátno, přidáme cukr a za častého míchání svaříme do hustoty. Teplý plníme do skleniček. ... ... …více»
|
![]() |
12. 06. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jahodovo - citronová marmeláda: Citrony oloupejte (odstraňte i bílou slupku) a nakrájejte na dílky. Jahody omyjte, nakrájejte na malé kousky a spolu s citrony odvažte (dohromady 1 kg).
V hrnci dobře promíchejte s želírovacím přípra ... …více»
|
![]() |
12. 06. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Med ze sedmikrásek: Sedmikrásky spaříme, přidáme plátky citronu bez jader a necháme 24 hod stát. Druhý den prolisujeme přes plátno, přidáme cukr a za častého míchání svaříme do hustoty. Teplý plníme do skleniček. ... ... …více»
|
![]() |
12. 06. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pikantní směs na toasty: Zeleninu očistíme, umeleme, smícháme s masem, přidáme deko a olej a 2 hod vaříme za občasného míchání. Horkou směs naplníme do sklenic a 20 min sterilujeme. ... ... …více»
|