![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
13. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Reveňový džem: Reveň omyjeme, oloupáme, nakrájíme na kousky a vaříme podlitou trochou vody spolu s citrónovou kůrou doměkka. Pak přidáme petózu smíchanou s 2-3 lžícemi cukru, povaříme 1 minutu, dodáme zbývající cukr ... …více»
|
![]() |
9. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sterilované mladé kukuřičky: Kukuřičné paličky vložíme do osolené vody a mírným varem vaříme do změknutí. Pak je propláchneme studenou vodou a urovnáme do sklenic.
Uvařené kukuřičky proložíme oloupanou a na kolečka nakrájenou ... …více»
|
![]() |
9. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí pikantní kečup: Velké cibule a zralá rajčata překrájíme.
Všechny ingredience vařit 2 hodiny do hrnce. Pak směs rozmixujeme a přecedíme do hrnce. Kečup znovu převaříme.
Horký domácí kečup plníme do nahřátých skl ... …více»
|
![]() |
8. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pohárové višně: Vypeckované višně povaříme, přidáme želírovací cukr, vanilkové cukry a za stálého míchání necháme přejít varem. Do hotového přidáme 8 lžic rumu, za horka plníme do skleniček. Zdobíme nejen poháry, ale ... …více»
|
![]() |
7. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brusinky z rybízu: Rybíz očistíme a opláchneme, pak ho zalijeme vodou a povaříme deset minut. Přidáme cukr, hřebíček, skořici a znovu povaříme dalších deset minut. Těsně před dovařením přidáme rum a už jen vše uvedeme d ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tekuté maliny: Maliny nasypeme na plech s vyšším okrajem, přidáme koření, nakonec zasypeme po celé ploše cukrem. Nemícháme! Pečeme v troubě na 200 °C asi půl hodiny, až začne cukr hnědnout a karamelizovat. Pak vše z ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ostružinová zavařenina s jablky: Ostružiny rozmixujeme a prolisujeme, abychom je zbavili peciček. Vzniklou tekutinu nalijeme do hrnce a přidáme oloupaná a najemno nastrouhaná jablka. Povaříme společně asi 10 minut, pak přidáme hnědý ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marmeláda z hroznového vína: Hroznové víno rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Vylisovanou šťávu i s dužninou nalijeme do hrnce, povaříme s ovocným cukrem do zhoustnutí a nalijeme do připravených čistých skleniček. Marmeládu . ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Banánovo - jablečná marmeláda: Oloupané banány rozmixujeme a dáme do hrnce. Přidáme jemně nastrouhaná jablka, javorový sirup, citrónovou šťávu, hnědý cukr a mletý hřebíček a vše povaříme za stálého míchání. Je-li hmota příliš řídká ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hruškový kompot s medem: Tvrdé hrušky oloupeme, vyjmeme z nich jádřince a naskládáme je do sklenic. Med povaříme s vodou, tekutinu necháme vychladnout a rozlijeme ji do sklenic na připravené hrušky. Sklenice důkladně uzavřeme ... …více»
|