Velký roční horoskop na rok 2025 | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
6. 11. 2008 Zavařování
Příprava receptu Rumová klevera: Tento recept znám od babičky - prý klevera je jen jedna a to švestky s rumem.
Odpeckované švestky dáme do hrnce, podlijeme malým množstvím vody a dusíme, až jsou napolo rozdušené, vmícháme ... …více»
|
6. 11. 2008 Zavařování
Příprava receptu Houby v kyselém nálevu: Nejprve si očištěné houby předvaříme 5 minut, a to na 1 litr vody přijde 1 lžička soli a na špičku nože kyselina citronová.
Podle množství hub dávku přizpůsobíme. Poté houby scedíme, naskládáme do ... …více»
|
6. 11. 2008 Zavařování
Příprava receptu Povidla z míchaného ovoce: Veškeré ovoce omyjeme a osušíme. Švestky vypeckujeme, jablka i hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců. Všechno ovoce umeleme na masovém mlýnku.
Ovocné pyré smícháme s octem a necháme do druhého dne roz ... …více»
|
5. 11. 2008 Zavařování
Příprava receptu Rajčatová šťáva pro diabetiky:
Vyzrálá rajčata pokrájíme na kousky a prudce je paříme v odšťavovacím hrnci 30 minut. Získanou šťávu nalijeme do láhví nebo zavařovacích sklenic, uzavřeme a sterilujeme 20 minut pri teplotě 80 °C ... …více»
|
5. 11. 2008 Zavařování
Příprava receptu Léčivý sirup z jitrocele: Listy jitrocele dobře propereme, vložíme do studené vody, kterou uvedeme do varu, a pod pokličkou vaříme 30 minut. Během varu občas promícháme a doplníme odpařenou vodu. Pak necháme stát 30 minut a sc ... …více»
|
5. 11. 2008 Zavařování
Příprava receptu Ovoce v lihu: Musím přiznat, že tento recept jsem dostala od kolegy mé maminky. Jedná se o směs ovoce naloženého v destilátu, tak jak postupně dozrává během celého roku.
Ovoce vrstvíme do té největší sklenice, kte ... …více»
|
4. 11. 2008 Zavařování
Příprava receptu Uzená hlíva ústřičná: Plodnice hlívy ústřičné pokrájíme, prosolíme a necháme do druhého dne uležet. Pak je opláchneme, scedíme a na sítech v dobře vytopené udírně je udíme teplým kouřem asi 2 hodiny. Pak je naskládáme do . ... …více»
|
4. 11. 2008 Zavařování
Příprava receptu Sladkokyselé houby:
Pokrájené houby povaříme v osolené vodě. Na dno sklenic dáme koření, vložíme houby a poklademe je mrkví a cibulí. Sladkokyselý nálev připravíme svařením 0,6 l vody, 15 g soli, 60 g cukru a 0,4 l 8 . ... …více»
|
2. 11. 2008 Zavařování
Příprava receptu Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu: Z fazolek odstraníme stopky a tuhá vlákna na spoji lusků. Pokrájíme je na kousky dlouhé asi 5 cm, vložíme do vařící osolené vody a povaříme asi 5 minut. Pak lusky vložíme do zavařovacích sklenic, zali ... …více»
|
2. 11. 2008 Zavařování
Příprava receptu Naložená zelená rajčátka : Ve velké míse smícháme cibuli, papriku a rajčata. Nacpeme směs do šesti 560 ml obsahu zavařovacích skleniček. Do každé skleničky přidáme chilli papričku a česnek. Dáme stranou. Ve velkém smaltovaném, ... …více»
|
Vyhrajte hřeben, čelenku a čokoládové perly od pohádky Zlatovláska. |
Soutěž o historickou detektivku Smrt na parníku. |
Soutěž o poukázky na nákup do prodejen Lidl. |
Soutěž o jídelníček na míru od fitness trenéra. |
Soutěž o přírodní doplněk stravy Sarapis Soja pro psychickou pohodu. |
Soutěž o balíky s ochutnávkou zakysaného mléčného Skyru. |
Soutěž o balíček vitamínů Rapeto pro udržení dobrého zdraví. |
Soutěž o cestovní sadu napařovače a odstraňovače žmolků SteamOne. |