![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
10. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí zavařená paštika: Vše pomeleme, přidáme sůl a koření, promícháme a dáme do skleniček na 1 hodinu zavařit při teplotě 80 stupních. Necháme vychladnout a podáváme. ... ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pikantní nakládaný meloun: Melounovou dužinu nakrájíme na stejnoměrné kousky. Tři litry vody, cukr, ocet a koření svaříme.Do velké zavařovací sklenice (700 ml) dáme jednu celou feferonku a naskládáme kousky melounu. Zalijeme pr ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cuketová směs na topinky: 1. Oloupanou cuketu nastrouháme
2. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a ostatní přísady
3. Podlijeme troškou vody a vše dusíme doměkka.
4. Zavařujeme 25 min. při 80°C. ... ... …více»
|
![]() |
9. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rosol z jablkových slupek: Slupky zalejeme vodou, přidáme několik jadřinců, citronovou kůru a hřebíček. Dusíme pod pokličkou asi 45 minut. Potom vše nalejeme do plátěného sáčku zavěšeného na tyči. Šťávu odpařujeme po částech . ... …více»
|
![]() |
9. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ořechová marmeláda: Ořechy nameleme. Ve 3/4 l vody svaříme cukr na sirup. Do hotového sirupu přidáme namleté ořechy, krátce povaříme do zhoustnutí. Dáváme do malých sklenic a druhý den sterilujeme 25 minut na 75 °C. ... ... …více»
|
![]() |
9. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marmeláda z hroznů: Omyté a otrhané kuličky hroznů zalejeme vínem a v kastrole rozvaříme. Po rozvaření prolisujeme, přidáme cukr a dovaříme do zhoustnutí.
Hotovou směs nalejeme do sklenic, zavíčkujeme a obrátíme dnem vh ... …více»
|
![]() |
9. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marmeláda z jablek a rajčat: Omytá a nakrájená rajčata a jablka podusíme s trochou vody. Směs propasírujeme nebo umeleme. Přidáme cukr, vanilkový cukr a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme šťávu z citronu a rum. Naplníme skl ... …více»
|
![]() |
8. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Levandulový ocet : Ocet nalijeme do čisté lahve, přidáme pepř, oloupaný česnek a stonky levandule. Lahev pořádně uzavřeme a ocet necháme v temnu macerovat několik dní. Používáme jako jiné ochucené octy, např. na saláty, ... …více»
|
![]() |
8. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houby s octem na víně: Houby očistíme, nakrájíme na čtvrtky, malé hříbky můžou zůstat v celku. Do nálevu vložíme houby a podle tvrdosti vaříme 15 až 20 minut. Nálev slijeme a uchováme, houby zchladíme, studené je vložíme do ... …více»
|
![]() |
8. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ostružinový džem s jablky a ořechy: Očištěné ostružiny promícháme s polovinou cukru a necháme stát. Oloupaná jablka zbavíme jadřinců a překrájíme na malé kousky. Jablka vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody a s druhou polovinou cu ... …více»
|