Postup přípravy receptu Domácí sterilované fazolky:
Fazolové lusky propláchneme ve studené vodě, necháme okapat. Z lusků odkrojíme tvrdší konce a lusky překrojíme na 2 - 3 kusy. Záleží na délce lusků.
Nálev na fazolky uvaříme podle návodu na obalu z cukru, octa, vody a obsahu balíčku DEKO. Přidáme ale o 0,5 litru vody více, než je uvedeno v návodu. Příprava nálevu trvá asi 10 minut
Pokrájené fazolky navrstvíme do důkladně umytých a sklenic a zalijeme horkým nálevem, asi 1 cm pod okraj sklenice. Pokud nám nálev zbude, můžeme ho využít i na jinou zeleninu, např. cibulky, nebo připravíme nálev jen z poloviční dávky. Záleží na množství fazolových lusků, které budeme sterilovat.
Naplněné a nálevem zalité sklenice pevně uzavřeme víčky a sterilujeme při 85°C asi 25 minut. Pak sklenice vyjmeme a necháme na místě vychladnout.
Naložené fazolové lusky jsou výborné jako zeleninová příloha. Sterilované sladkokyselé fazolky jsou vhodné také k přípravě salátů a teplých pokrmů.
Fotky receptu Domácí sterilované fazolky:
Fotky vložil: Ježíšek,tvackova1,vilka,Aksuna,LI0NESS,evulaS33