500 g brambor
| 150 g hladké mouky
| 2 ks vejce
| sůl
| 200 g klobásy
| 100 g oštěpku
Postup přípravy receptu Závin bačovský:
Postup přípravy: Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme vychladnut. Studené brambory nastrouháme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme prosátou mouku, 1 vejce, sůl a vypracujeme tuhé těsto. Z těsta vyválíme podlouhlý plát, do středu uložíme klobásu (otřeme ji ubrouskem) a pečlivě zabalíme. Povrch závinu potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 20 minut ve vyhřáté troubě. Potom závin znovu potřeme vejcem a posypeme strouhaným oštěpkem a zprudka zapečeme. Bačovský závin podáváme nakrájený na silnější plátky s kysaným zelím nebo okurkou.
Fotky receptu Závin bačovský:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!