400 g kachního masa
| 2 lžičky máčeného škrobu
| 3 lžíce sádla
| 20 g máčeného zázvoru
| 1 malá cibule
| 50 g pórku
| 50 g konzervovaného celeru
| 1 lžíce červeného dezertního vína
| sůl
| mletý bílý pepř
| zelená petrželka
Postup přípravy receptu Zázvorová kachna:
Maso z kachny opláchneme a nakrájíme na plátky. Osolíme, zastříkneme vínem a promícháme s máčeným škrobem. Takto připravené maso vložíme do rozpáleného sádla a za stálého míchání opékáme. Po chvilce přidáme na plátky nakrájený máčený zázvor, cibuli nakrájenou na tenká kolečka, pórek nakrájený rovněž na kolečka a konzervovaný celer. Zalijeme vývarem, promícháme a dochutíme vínem a bílým pepřem. Zahustíme lžičkou máčeného škrobu a znovu promícháme. Jako přílohu použijeme rýži a hotový pokrm posypeme jemně sekanou petrželkou.
Fotky receptu Zázvorová kachna:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!