Použité suroviny receptu Žebírka na grilu s pikantní omáčkou:
2 kg vepř. žebírek
| 5 str. česneku
| 1 lžička pepře
| 2 lžíce vinného octa
| 400 g raj. protlaku
| 150 ml pomer. šťávy
| 4 lžíce hnědého cukru
| 200 ml vinného octa
| 2 cibule
| 2 lžíce tabasca
| sůl
| 1 lžička sladké papriky
| 2 badyány
| dle chuti chilli
| drcený kmín
| kurkuma
Postup přípravy receptu Žebírka na grilu s pikantní omáčkou:
Žebírka dáme vařit do vody s octem (2 lžíce), badyánem a kořenící směsí. Vaříme je téměř doměkka.
Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem necháme zesklovatět. Přidáme rajčatové pyré, cukr, vinný ocet, papriku, pomerančovou šťávu, tabasco a podle chuti pepř a sůl. Všechny suroviny několik minut společně vaříme. Hotovou omáčku necháme vychladit a pak ji rozmixujeme.
Předvařená žebírka necháme trochu vychladnout. Naložíme je do omáčky a hodinu je necháme marinovat.
Naložená žebírka ugrilujeme.
Fotky receptu Žebírka na grilu s pikantní omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!