Použité suroviny receptu Zeleninová polévka s uzeným masem:
800 g brambor
| 3 mrkve
| 500 g zelených fazolek
| 4 šalotky
| 1 stroužek česneku
| 2 lžíce oleje
| 1 litr zeleninového vývaru
| 250 g uzeného masa
| 2 lžíce citrónové šťávy
| 1/2 svazku kopru
| 1 lžíce hořčice
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Zeleninová polévka s uzeným masem:
Oloupeme mrkev s bramborami. Nakrájíme na malé kostičky, fazolky rozpůlíme. Oloupeme šalotku s česnekem a drobně nasekáme. Osmažíme je na rozpáleném oleji. Přilijeme vývar a nasypeme brambory. Zvolna vaříme asi 10 minut. Potom přidáme fazolky s mrkví a vaříme doměkka dalších 10 minut. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Pokapeme je citrónovou šťávou a přibližně 5 minut před koncem je nasypeme do polévky. Opereme kopr a nasekáme. Spolu s hořčicí vmícháme do polévky. Ochutíme solí a pepřem.