Postup přípravy receptu Zeleninový rosol v bábovce:
Zeleninu odcedíme, nálev odměříme, doplníme do 600 ml vodou a převaříme. Želatinu namočíme do 200 ml vody, promícháme a necháme 15 minut nabobtnat. Potom nádobu vložíme do horké vodní lázně a mícháme, až se želatina rozpustí. Nádobu z vodní lázně vyjmeme, přilijeme nálev a dochutíme ho solí a octem. Zeleninu podle potřeby překrájíme, šunku nakrájíme na kostičky. Vejce oloupeme, žloutky odložíme a bílky rozsekáme. Do chladného tuhnoucího rosolu vmícháme zeleninu, šunku, bílky, naplníme ho do bábovkové formy a necháme v chladnu ztuhnout. Potom dno formy krátce ponoříme do horké vody, rosol vyklopíme na mísu a ozdobíme snítky petrželky, popř. majonézou.