Postup přípravy receptu Zelený štrůdl:
Brambory oloupeme a uvaříme. Slijeme a ještě teplé rozšťoucháme. Cibuli se slaninou orestujeme na pánvi a vmícháme do brambor. Špenát spaříme, přelijeme studenou vodou a nakrájíme na kousky, nebo rozmixujeme. Vmícháme do brambor. Je-li zapotřebí, přilijeme trochu šlehačky nebo mléka. Osolíme, opepříme. Tuto směs namažeme na těsto, stočíme, potřeme žloutkem a pečeme na pečícím papírem vyloženém plechu asi 30 minut při 180°C.
Podáváme s jogurtovou omáčkou, ochucenou pažitkou nebo jinými bylinkami.
Místo špenátu můžeme použít mangold, nebo mix špenátu, mangoldu, zeleného salátu a medvědího česneku. Můžete přidat i čerstvé bylinky.
Těsto můžete použít také jiné, např. jogurtové, nebo své oblíbené