Postup přípravy receptu Zelí pražského uzenáře:
Kyselé zelí nakrájíme na kratší nudličky. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku, hned přidáme zelí, špetku cukru, šfávu ze zelí, několik lžic vody a dusíme na mírném plameni, až zelí téměř změkne a velká část tekutiny je odpařená. Na zelí položíme klobásy, párky a uzené maso a ještě chvíli dusíme pod poklicí, až je zelí měkké a uzeniny jsou dobře prohřáté. Při podávání na každou porci položíme lžíci smetany. Podáváme s bramborovými kroketami. Bramborové krokety: Brambory uvaříme ve slupce, horké oloupeme a necháme vychladnout. Nastrouháme je na jemno, přidáme změklé máslo (tj. pokojové teploty), prosátou mouku, strouhanku, sůl a rychle zpracujeme v těsto (dlouhým hnětením a stáním řídne). Z těsta uděláme váleček, nakrájíme jej na kolečka silná asi pět milimetrů a usmažíme je po obou stranách na tuku.