Postup přípravy receptu Zelí upravené na turecký způsob:
Hlávku zelí rozebereme na listy, vypereme a necháme ve vařící osolené vodě spařit. Odcedíme, necháme odkapat a rozprostřeme na stůl. Polovinu cibule nakrájíme a osmahneme na oleji, veku navlhčíme mlékem a skopové maso semeleme na masovém strojku, zamícháme a přidáme polovinu slaniny, nakrájené na malé kostičky, osolíme, okořeníme a dobře vymícháme. Směs pak plníme do zelných listů. Zbytek oleje dáme do přiměřeně velkého kastrolu, přidáme druhou polovinu slaniny, nakrájené na plátky, dobře zabalené zelné listy a podlijeme vývarem. Přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev s petrželí, druhou polovinu cibule, nakrájenou na čtvrtky, přisolíme a připepříme. Zakryjeme pokličkou a pomalu dusíme asi dvě hodiny, až nám šťáva v zelí zhoustne. Podáváme s rýží.