250 g hrubé mouky
| 20 g sádla
| sůl
| 1 vejce
| trochu vody
| strouhanka
| NÁPLŇ:
| 1/2 kg hlávkového zelí
| 10 g cukru
| trochu sádla
| sůl
| špetka pepře
| sádlo na omaštění
| 100 g sýra na strouhání
Postup přípravy receptu Zelné knedle:
Mouku zaděláme vejcem s trochou vody na tuhé těsto. Jemně usekané zelí osmažíme na troše sádla, na kterém jsme nechali zežloutnout cukr, zelí pak trochu osolíme a opepříme. Z těsta vyválíme placku, nakrájíme z ní čtverce, do každého dáme část nádivky, knedlíky zakulatíme a uvaříme v osolené vodě. Sypeme strouhankou, sýrem a omastíme sádlem.
Fotky receptu Zelné knedle:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!