Postup přípravy receptu Zelné tolárky se zeleninou:
Kysané zelí necháme na sítu důkladně okapat. Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Opereme pažitku a najemno ji usekáme. Potom smícháme brambory s okapaným zelím, pažitkou a žloutkem, dochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem a uděláme zhruba 16 –20 placiček. Slaninu nakrájíme na kostičky. Na suché pánvi ji osmahneme dochřupava a vyjmeme. Do slaninového výpeku přilijeme olej, na kterém tolárky po každé straně přibližně 5 minut opékáme. V nádobě zahřejeme tuk a osmahneme na něm mouku, podlijeme mlékem a polévkou a za stálého míchání povaříme. Omáčku ochutíme solí, pepřem a kmínem. Zelné tolárky podáváme polité omáčkou, posypané slaninou a ozdobené salátem a pažitkou.