Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny 28. března slavíme Den učitelů28. března slavíme Den učitelů Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 13.03. 2025
Dnes má svátek Růžena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zelníky z hlávkového zelí

fotka Zelníky z hlávkového zelí
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Zelníky z hlávkového zelí:

500 g bílého hlávkového zelí a polohrubé mouky  | 4 ks žloutky  | 3 lžíce másla  | 50 g droždí  | 1 lžíce cukru  | 150 ml smetany  | špetka soli a pepře  |  máslo na dušení  | trocha citrónové kůry

Postup přípravy receptu Zelníky z hlávkového zelí:

Zelí jemně nakrájíme a necháme v osolené vodě přejít varem. Pak je smícháme s máslem, cukrem, pepřem, solí a dusíme doměkka. Po vysmahnutí tekutiny zalijeme zelí smetanou a dáme vychladnout. Z mouky, žloutků, másla a mléka zaděláme těsto. Přidáme vykynulý kvásek z droždí, cukru a lžíce mouky, citr.kůry a soli. Vypracované těsto dáme kynout. Pak je rozválíme na plát asi 5 mm silný a vykrajujeme větší kolečka. Na jedno dáme hromádku vychladlého zelí, přiklopíme druhým kolečkem, dobře uzavřeme na okrajích a klademe na vymazaný plech. Necháme ještě chvíli vykynout, pokapeme máslem a v rozehřáté troubě upečeme zelníky z hlávkového zelí dozlatova.


Fotky receptu Zelníky z hlávkového zelí:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zelníky z hlávkového zelí
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !