Postup přípravy receptu Zelníky z hlávkového zelí:
Zelí jemně nakrájíme a necháme v osolené vodě přejít varem. Pak je smícháme s máslem, cukrem, pepřem, solí a dusíme doměkka. Po vysmahnutí tekutiny zalijeme zelí smetanou a dáme vychladnout. Z mouky, žloutků, másla a mléka zaděláme těsto. Přidáme vykynulý kvásek z droždí, cukru a lžíce mouky, citr.kůry a soli. Vypracované těsto dáme kynout. Pak je rozválíme na plát asi 5 mm silný a vykrajujeme větší kolečka. Na jedno dáme hromádku vychladlého zelí, přiklopíme druhým kolečkem, dobře uzavřeme na okrajích a klademe na vymazaný plech. Necháme ještě chvíli vykynout, pokapeme máslem a v rozehřáté troubě upečeme zelníky z hlávkového zelí dozlatova.