Vložil: | Torta |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Žitné bochánky:
1 lžičku cukru
| 1 lžičku soli
| 250 g mouky a trochu na vál
| 21 g droždí
| 1 lžíci slunečnicového oleje
| 25 g kvásku v extraktu (1/2 balíčku)
| 250 g hladké žitné mouky
| na posypání: kmín, koriandr, mák, sezam nebo žitný šrot
Postup přípravy receptu Žitné bochánky:
Do mísy dáme olej, sůl a mouku, rozmícháme 250 ml vlažné vody s droždím a cukrem a kvásek přilijeme do mouky. Vše důkladně zpracujeme, až se těsto odděluje od stěn mísy, a necháme asi 30 minut vykynout. Pak hněteme, utvoříme váleček a rozkrájíme na 12 kousků. Bochánky klademe na plech. Potřeme je vodou, posypeme kmínem, koriandrem, mákem, sezamem nebo žitným šrotem, přikryjeme a necháme kynout. Pečeme v předehřáté troubě 25 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Fotky receptu Žitné bochánky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!