Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 05.07. 2025
Dnes má svátek Cyril a Metoděj
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Žitné bochánky

fotka Žitné bochánky
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Žitné bochánky:

1 lžičku cukru  | 1 lžičku soli  | 250 g mouky a trochu na vál  | 21 g droždí  | 1 lžíci slunečnicového oleje  | 25 g kvásku v extraktu (1/2 balíčku)  | 250 g hladké žitné mouky  | na posypání: kmín, koriandr, mák, sezam nebo žitný šrot

Postup přípravy receptu Žitné bochánky:

Do mísy dáme olej, sůl a mouku, rozmícháme 250 ml vlažné vody s droždím a cukrem a kvásek přilijeme do mouky. Vše důkladně zpracujeme, až se těsto odděluje od stěn mísy, a necháme asi 30 minut vykynout. Pak hněteme, utvoříme váleček a rozkrájíme na 12 kousků. Bochánky klademe na plech. Potřeme je vodou, posypeme kmínem, koriandrem, mákem, sezamem nebo žitným šrotem, přikryjeme a necháme kynout. Pečeme v předehřáté troubě 25 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.


Fotky receptu Žitné bochánky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Žitné bochánky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !