Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 23.06. 2025
Dnes má svátek Zdeňka
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Žitné dalamánky

fotka Žitné dalamánky
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 9

Použité suroviny receptu Žitné dalamánky:

500 g žitné celozrnné mouky  | 40 g droždí  | 1 lžička cukru  | 1 lžička drceného kmínu  | 1/2 lžíce soli  |  mák, sezam, celý kmín.. na posypání

Postup přípravy receptu Žitné dalamánky:

Kvasnice rozmícháme s cukrem a trochou vody a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí a drceným kmínem a s droždím a vlažnou vodou, uhněteme pružné hladké těsto. Přikryjeme a necháme kynout, až se objem zdvojnásobí. Plech vymažeme tukem. Těsto krátce prohněteme a tvoříme dalamánky. Dalamánky klademe na plech dál od sebe. Mašlovačkou je potřeme vodou a posypeme. Přikryté utěrkou necháme 30 minut vykynout. Vložíme do trouby, pečeme zvolna dozlatova při 180-200 °C.


Fotky receptu Žitné dalamánky:

Žitné dalamánky
Žitné dalamánky
Žitné dalamánky
Fotky vložil: avalanche2 
Hodnocení receptu Žitné dalamánky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !