Použité suroviny receptu Zmrzlina s perníkovou příchutí:
4 vejce
| 3/4 lžičky perník.koření
| 300 ml smetany ke šlehání
| 60 g medu
| 1 lžíce rumu
| 60 g vanilk.cukru
| 1 lžíce strouh.perníku
| 20 g usekaných oříšků
| 20 g kandov.ovoce
| 1 šlehačka
| 1 balíček sušenek
Postup přípravy receptu Zmrzlina s perníkovou příchutí:
Nejlépe 1 den předem svaříme smetanu spolu s perníkovým kořením a vychladíme. Druhý den ve vodní lázni ušleháme med spolu se žloutky a rumem. Ušleháme tuhý sníh z bílků spolu s vanilkovým cukrem. Vychlazenou smetanu s kořením ušleháme na pevnou šlehačku, do které opatrně vmícháme žloutkovou hmotu a bílkový sníh. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhaný perník, usekané oříšky a drobně pokrájené kandované ovoce. Perníkovou zmrzlinu rozdělíme na porce do pohárů a vychladíme. Před podáváním ozdobíme šlehačkou, zbylým kandovaným ovocem a oblíbenými sušenkami. Pokud zmrzlinu připravujeme pro děti, při přípravě vynecháme rum.
Fotky receptu Zmrzlina s perníkovou příchutí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!