Použité suroviny receptu Zmrzlinový dezert s pekanovými ořechy a espressem:
1 balení vanilkové zmrzliny (1 porce = 2 kopečky)
| 2 hrsti pekanové oříšky nebo mandle
| hrst moučkového cukru
| 4 lžíce vody
| 1/2 šálku silné kávy espresso na jednu porci
| podle chuti javorový sirup nebo med
Postup přípravy receptu Zmrzlinový dezert s pekanovými ořechy a espressem:
Dvě hrstky pekanových ořechů nebo mandlí dáme na plech, přidáme asi jednu hrst moučkového cukru a čtyři lžíce vody. Dobře promícháme až se vlhká cukrová směs na oříšky nalepí. Pak je rozprostřeme po celém povrchu plechu a opražíme v rozehřáté troubě při 180°C asi za 40 minut.
Mezitím uvaříme hodně silnou kávu - espresso. Do každé skleničky dáme asi dvě velké porce dobré vanilkové zmrzliny, do poloviny skleničky nalijeme studenou kávu a povrch posypeme horkými upraženými oříšky. Vše pokropíme troškou javorového sirupu.
Fotky receptu Zmrzlinový dezert s pekanovými ořechy a espressem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!