Použité suroviny receptu All exclusive s jahodami:
2 ks vejce
| 150 g cukru moučka
| 110 g polohrubé mouky
| 2 ks vanilkové cukry
| sůl
| 50 g polohrubé mouky
| 1 dcl mléka
| 30 g cukru
| 30 g kakaa
| 1 ks vanilkový pudink
| 250 ml mléka
| 1 ks žloutek
| 250 g tvarohu ve vaničce
| 2 ks vanilkové cukry
| 30 g cukru moučka
| jahody (cca 500 g)
| popř. želatina
Postup přípravy receptu All exclusive s jahodami:
V míse smícháme 110 g mouky, 2 vanilkové cukry, 150 g cukru a 2 žloutky. Ze 2 bílků ušleháme sníh se špetkou soli a opatrně ho vmícháme do směsi. Vše vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Z 50 g mouky, 1 dcl mléka, 30 g cukru a 30 g kakaa vyšleháme těsto a mřížkovaně vléváme do směsi ve formě. Dáme péct do předehřáté trouby na 20 minut při 180 °C. Ve 250 ml mléka uvaříme pudink, dle návodu a necháme vychladnout. Utřeme tvaroh se žloutkem, 3 vanilkovými cukry a 30 g cukru. Poté vmícháme pudink. Korpus rozřízneme napůl a lehce pomažeme směsí. Většinu směsi namažeme navrch (část si ještě necháme na dozdobení). Do krému jemně vtlačíme jahody. Nakonec si dáme zbytek pudinkovo-tvarohové směsi do sáčku a stříkáme do mezer mezi jahodami. Kdo má rád, může zalít čirým želé.
Fotky receptu All exclusive s jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!