Postup přípravy receptu Babiččin velikonoční beránek:
1. Žloutky třeme asi čtvrt hodiny s cukrem a změklým máslem.
2. Přidáme prosátou polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr, citronovou kůru a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků (v misce metličkou ušleháme z bílků sníh, bílek musí mít pokojovou teplotu!).
3. Těsto vlijeme do dobře tukem vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě nejdříve 15 minut na 200°C, potom teplotu zmírníme a pečeme asi 30 minut na 180°C.
4. Po upečení necháme beránka ještě chvíli ve formě, až se těsto trochu odtáhne od stěn, pak ho opatrně vyklopíme.
5. Dvě hrozinky dáme místo očí, jednu na čumáček a vydatně pocukrujeme moučkovým cukrem.