Postup přípravy receptu Bábovka s perníkovou náplní:
Do mísy prosijeme mouku.
V hrnku zahřejeme mléko, přidáme 1 lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Mezitím si rozehřejeme máslo.
Když je kvásek hotový, přilijeme ho k mouce, přidáme vlahé máslo a ostatní suroviny - vejce, cukr, sůl a kůru a vypracujeme jemné těsto.
Přikryté těsto necháme kynout asi 60 minut.
Z vykynutého těsta vyválíme placku asi 30x40 cm. Pokapeme ji rozpuštěným máslem, potřeme náplní a opět pokapeme máslem.
Plát zavineme jako roládu a uložíme ji do vymazané a vysypané bábovkové formy. Okraje spojíme. Těsto necháme ve formě ještě asi 15 minut kynout.
Bábovku pečeme asi 60 minut při 180 st., hotovou vyklopíme a necháme zchladnout.
Marmeládu rozehřejeme a smícháme se 2 lžícemi vody. Bábovku jí potřeme a necháme vychladnout. Zatím připravíme polevu z cukru, citronové šťávy a trošky vody.
Bábovku potřeme polevou a posypeme mandlemi.
Příprava náplně:
Perníčky najemno nastrouháme nebo umeleme a smícháme je se skořicí, kakaem, rumem a pomerančovou kůrou.