|   
 
    | Vložil: | Maartinka |  | Porcí: | 4 |  | Doba přípravy: | 60 min |  | Hodnocení: |            |  | Počet hodnocení: | 8 |  |  | 
Použité suroviny receptu Baklažánové závitky se šunkou:
1-2 středně velké baklažány
 |  sůl, olej
 | 3 plátky šunky
 | 1 šálek  uvařené kulaté rýže
 | 1/3 šálku strouhaného parmezánu
 | 2 lžíce pokrájených rajčat
 |  česnek podle chuti
 | špetka pepře
 | 1/4 šálku nadrobno nakrájené petrželové natě
 | 1/2 šálku  jemně proseté strouhanky
Postup přípravy receptu Baklažánové závitky se šunkou:
Baklažán rozkrojíme po délce na 7 mm hrubé plátky. Na tento recept budeme potřebovat 8 plátků. Plátky osolíme a necháme kolem třiceti minut odstát. Opláchneme je pod studenou vodou, osušíme kuchyňskou utěrkou. Šunku v celku opražíme na pánvičce s malým množstvím oleje dohněda, odložíme k odsátí tuku na kuchyňskou utěrku. Po mírném vychlazení jemně nakrájíme. Do mísy vložíme uvařenou rýži, nakrájenou šunku, petrželovou nať, strouhaný parmezán, okapaná a nakrájená rajčata, v soli utřený česnek, žloutek a strouhanku, sůl a pepř podle potřeby. Řádně promícháme. Směs si rozdělíme na 8 částí. Každou z nich položíme na užší konec baklažánového plátku a srolujeme. Pečeme na mírném množství oleje nepřikryté kolem 20-30 minut. Vhodné i jako předkrm.
Fotky receptu Baklažánové závitky se šunkou: 
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!