Vložil: | Maartinka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Baklažánové závitky se šunkou:
1-2 středně velké baklažány
| sůl, olej
| 3 plátky šunky
| 1 šálek uvařené kulaté rýže
| 1/3 šálku strouhaného parmezánu
| 2 lžíce pokrájených rajčat
| česnek podle chuti
| špetka pepře
| 1/4 šálku nadrobno nakrájené petrželové natě
| 1/2 šálku jemně proseté strouhanky
Postup přípravy receptu Baklažánové závitky se šunkou:
Baklažán rozkrojíme po délce na 7 mm hrubé plátky. Na tento recept budeme potřebovat 8 plátků. Plátky osolíme a necháme kolem třiceti minut odstát. Opláchneme je pod studenou vodou, osušíme kuchyňskou utěrkou. Šunku v celku opražíme na pánvičce s malým množstvím oleje dohněda, odložíme k odsátí tuku na kuchyňskou utěrku. Po mírném vychlazení jemně nakrájíme. Do mísy vložíme uvařenou rýži, nakrájenou šunku, petrželovou nať, strouhaný parmezán, okapaná a nakrájená rajčata, v soli utřený česnek, žloutek a strouhanku, sůl a pepř podle potřeby. Řádně promícháme. Směs si rozdělíme na 8 částí. Každou z nich položíme na užší konec baklažánového plátku a srolujeme. Pečeme na mírném množství oleje nepřikryté kolem 20-30 minut. Vhodné i jako předkrm.
Fotky receptu Baklažánové závitky se šunkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!