Použité suroviny receptu Banánová dobrůtka s krémem:
130 g cukru
| 1 vanilkový cukr
| 40 g hery
| 4 vejce
| 2 lžíce vody
| 200 g polohrubé mouky
| 1/2 balíčku prášku do pečiva
| 2 banány
| 1 šlehačka
| 200 g strouhané čokolády
| krém:
| 2 dl mléka
| 30 g hladké mouky
| 100 g moučkového cukru
| 100 g másla
| 30 g čokolády na vaření
| 1 banán
Postup přípravy receptu Banánová dobrůtka s krémem:
1. Žloutky oddělíme od bílků a utřeme je s cukrem, vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou. Pak přimícháme vlažnou vodu a rozpuštěnou Heru nebo máslo. Mouku promícháme s práškem do pečiva a z bílků ušleháme sníh. Obojí střídavě přimícháme k žloutkovému základu. Připravené těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 200 °C asi 10 minut, až těsto lehce zrůžoví.
2. Upečený a vychladlý korpus překrojíme po šířce na dvě poloviny. Jednu potřeme polovinou krému a hustě posázíme banány nakrájenými na kolečka, přiklopíme druhou polovinou korpusu. Povrch i strany potřeme zbylým krémem a necháme pár hodin uležet. Před podáváním nakrájíme na kostky, můžeme posypat nastrouhanou čokoládou a ozdobit banány a ušlehanou smetanou.
3. Krém: v mléce rozmícháme mouku a uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Mezitím ušleháme máslo s cukrem a nastrouhanou nebo rozpuštěnou čokoládou. Vychladlou kaši postupně zašleháme do máslové hmoty a promícháme s nastrouhaným banánem.
Fotky receptu Banánová dobrůtka s krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!