Postup přípravy receptu Barokní zákusky:
Linecké těsto Vitana připravíme podle základního návodu na obalu s použitím 250 g másla. Přidáme ještě mleté lískové ořechy a 1 sáček vanilkového cukru. Z těsta rozválíme plát o síle přibližně 1 cm. Vykrájíme z něho různé tvary cukroví, například čtverce, kosočtverce, kolečka, půlměsíce - podle toho, jaká máme tvořítka. Plech vyložíme papírem na pečení, rozložíme na něm cukroví a v předehřáté troubě (elektrický sporák 150 stupňů Celsia, plyn stupeň 1) pečeme zhruba 8 až 10 minut. Potom plech vyndáme a cukroví necháme dostatečně vychladnout. Dvojice stejných tvarů slepíme Kremonkou, kterou jsme připravili podle návodu na obalu. Mezitím si v horké lázni ropustíme obě čokoládové polevy a cukroví jimi polijeme. Každý kousek ještě ozdobíme mletými, strouhanými či nakrájenými pistáciovými nebo vlašskými ořechy a potom dáme přibližně na 30 minut ztuhnout a vychladit do ledničky. Nakonec je posypeme mletým kokosem nebo je pomocí cukrářského kornoutku ozdobíme kokosovou polevou.