Vlašská jádra spaříme a oloupeme. Bažanta osolíme, protkneme slaninou a dáme do hlubokého kastrolu na rozehřáté máslo a opečeme. Pak přidáme vlašské ořechy pokrájené na poloviny a podlijeme šťávou z 1/2 kg prolisovaných hroznů. Přidáme zakysanou smetanu, koňák, máslo a sůl. Přikryjeme a dusíme mírně 1/2 hodiny. Z cukru upražíme karamel, zalijeme vodou a přilijeme k ostatnímu. Přikryjeme a dusíme bažanta téměř doměkka. Vyjmeme jej a dáme do trouby nebo pod gril, aby zhnědl. Na míse jej obložíme ořechy a bobulemi vína. Omáčku ještě trochu povaříme a nalijeme na bažanta.
Fotky receptu Bažant na hroznovém víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!