Postup přípravy receptu Bílkové řezy se žloutkovo-kávovým krémem :
Těsto: z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a znovu šleháme. Do tuhého sněhu přidáme mleté opražené ořechy, prosátou strouhanku, maizenu. Plech vymažeme a vysypeme strouhankou a vlejeme těsto. Pečeme v předem mírně vyhřáté troubě (cca 150-160 °C). Upečené překrojíme na 3 podélné pláty.
Krém: žloutky, cukr, vanilkový cukr a kávu za stáleho míchání uvaříme dohusta (můžeme vařit i nad parou). Necháme vychladnout, postupně přidáváme změklé máslo a vymícháme do pěny. První pás potřeme meruňkovým džemem, krémem a přeložíme druhým plátem, který potřeme stejně jako první. Přeložíme třetím plátem a celý zákusek potřeme krémem a posypeme mletými praženými ořechy. Necháme v chladu odležet.