3 vejce
| 120 g cukru moučka
| 50 g polohrubé mouky
| 50 g gustinu
| 1/2 balení prášku do pečiva
| 1 lžíce kakaa
| krém:
| 1/2 balení želatiny
| 450 až 500 ml smetany ke šlehání
| 100 g nastrouhané oříškové čokolády
| na potření korpusu: borůvkový džem
| vanilinový cukr
Postup přípravy receptu Bílý sen:
Vejce vyšlehejte s cukrem. Zlehka vařečkou vmíchejte mouku smíchanou s gustinem, kypřícím práškem do pečiva a kakaem. Těsto nalijte do dortové formy vyložené papírem na pečení. Dejte péci cca 20 minut v předehřáté troubě při 170 stupních. Oříškový krém: želatinu dejte nabobtnat do 50 ml vody, po nabobtnání ji rozpusťte ve vodní lázni. Smetanu vyšlehejte s vanilínovým cukrem dotuha. Na konci šlehání přisypte nastrouhanou čokoládu a opatrně přilijte a krátce zašlehejte rozpuštěnou želatinu. Z korpusu po upečení stáhněte pečící papír a nechejte vychladnout. Vychladnutý korpus potřete vydatně džemem a vložte zpět do dortové formy. Na džem naneste oříškový krém a pomocí stěrky uhlaďte, popř. povrch podle fantazie vytvarujte. Dort dejte na 3 hodiny do ledničky ztuhnout.
Fotky receptu Bílý sen:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!