Postup přípravy receptu Blanžamín:
Z 50 dkg hladké mouky, 15 dkg cukru, 20 dkg másla, 2 lžíce medu, 2 lžíce mléka, 2 vejce a 1 prášku do pečiva zpracujeme těsto a uděláme z něj 2 placky. Jednu placku upečeme. Potom si připravíme polevu, 30 dkg vlašských ořechů nasekáme nahrubo, přidáme 20 dkg cukru, 12 dkg másla, 2 lžíce vody, 3 lžíce medu a vše povaříme. Polevu nalijeme na neupečenou placku a upečeme společně. Připravíme si krém, 1/2 litru mléka, 2 lžíce vanilkového pudinku, 4 lžíce hrubé mouky uvaříme na kaši, do vychladlého základu zašleháme 20 dkg másla a 15 dkg cukru. Suchou placku pomažeme krémem, přiklopíme druhou plackou ořechama navrch. Po rozležení konzumujeme s kávičkou!