125 g brambor
| 1 cibule
| 2 vejce
| 1 lžíce smetany
| sůl
| pepř
| 50 g anglické slaniny
| pažitka
| 1 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu Bramborová fritata:
Brambory pečlivě umyjeme a dáme je vařit do osolené vody ve slupce - asi na 20 minut. Pak je scedíme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a jemně ji nasekáme. Vajíčka rozšleháme se smetanou, solí a pepřem. Plátky slaniny opečeme po obouch stranách na oleji a vyjmeme je z pánve. Na oleji a tuku vypečeném ze slaniny necháme zesklovatět cibuli. Přidáme kostky brambor a opečeme je. Mezitím opláchneme pažitku a jemně ji nakrájíme. Rozšlehaná vajíčka nalijeme na opečené brambory. Posypeme opečenou slaninou a čerstvou pažitkou. Fritatu pečeme na mírném ohni pod pokličkou 15 minut.
Fotky receptu Bramborová fritata:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!