Použité suroviny receptu Bramborové knedlíkové špízy s uzeným masem:
800 g vařených brambor
| 300 g polohrubé mouky
| 1 vajec
| sůl
| 300 g uzeného masa
| 2 cibule
| sádlo na omaštěni
| uvařený špenát jako příloha
Postup přípravy receptu Bramborové knedlíkové špízy s uzeným masem:
Uvařené brambory najemno nastrouháme, osolíme, přidáme vejce a mouku a zaděláme tužší těsto, ze kterého v pomoučených rukou vytvarujeme malé kulaté knedlíky. Uvaříme je ve vroucí vodě. Hotové knedlíky napichujeme na špízové jehly střídavě s kousky uzeného masa a kolečky cibule. Potřeme je rozpuštěným sádlem a v troubě je zapečeme. Podáváme se špenátem, který připravíme klasickým způsobem.
Fotky receptu Bramborové knedlíkové špízy s uzeným masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!