Postup přípravy receptu Bramborové plněné placičky:
Uvařené a oloupané zchladlé brambory prolisujeme nebo najemno nastrouháme. Přidáme trochu soli, rozšlehaná vejce, přisypeme mouku (přidávat pomalu dle potřeby někdy víc někdy méně, záleží na tom, jak jsou vlhké brambory a velká vejce). Vypracujeme měkké vláčné těsto. Vytvoříme váleček a rozdělíme cca na 16 dílků. Z každého kousku uděláme placičku a do středu dáme vrchovatou lžičku jemně nakrájeného masa.(Na náplň je také výborné smíchat hrubě nastrouhaný točený salám a nivu.) Placičku dobře uzavřeme, v ruce z ní vytvarujeme kouli a tu potom zploštíme do tvaru koblihy. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme dozlatova po obou stranách. Usmažené necháme odsát tuk na papírových utěrkách a teplé podáváme třeba se zelným salátem. Dobré jsou i studené, hodí se i na cesty. Při požití mouky Jizerky jsou bezlepkové.