600 g hladké mouky
| 200 g vařených brambor
| 80 g tuku
| 100 g cukru
| 30 g droždí
| 1 kostka cukru na kvásek
| trochu mléka,sůl,citr.kůra
| MAKOVÁ NADÍVKA:
| 1 hrnek mletého máku
| 0,4 l mléka
| 100 g pískového cukru
| 1 lžíce pikantní zavařeniny
| špetka skořice,trochu citr.kůry
| CITRONOVÁ POLEVA:
| 120 g moučkového cukru
| 1 lžíce horké vody
| trochu citr.šťávy
Postup přípravy receptu Bramborový závin makový:
Z vlahého mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Na teple necháme vzejít. Z kvásku, ostatních přísad a rozpuštěného tuku uděláme tužší těsto. Vykynuté rozdělíme na dva díly, které rozválíme, pomažeme makovou nádivkou a pevně zatočíme. Oba záviny necháme na plechu ještě asi 15 minut kynout. Upečené potřeme polevou a posypeme strouhanými oříšky nebo jenom pocukrujeme.
PŘÍPRAVA NÁDIVKY:do mléka zamícháme mák a ostatní přísady. Vaříme na mírném ohni za stálého míchání do zhoustnutí. Vychladlou nádivku mažeme na těsto.
Fotky receptu Bramborový závin makový:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!