Použité suroviny receptu Broskvové řezy s želatinou:
200 g másla nebo margarínu
| 200 g moučkového cukru
| 1 vanilínový cukr
| 4 vejce
| 250 g polohrubé mouky
| 1/2 kypřicího prášku do pečiva
| šťáva z 1 citrónu
| 1 plechovka broskví
| 2 želatina na dort čirá
| marmeláda meruňková
Postup přípravy receptu Broskvové řezy s želatinou:
Do mísy dáme tuk, cukr a vanilínový cukr a vše vyšleháme šlehačem dohladka. Postupně zašleháme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečeva a zašleháme společně s citrónovou šťávou do těsta. Poté těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech (vyšší) a dáme do předehřáté trouby péci (asi 15 minut při 200°C).
Po vychladnutí namažeme pořádně marmeládou poklademe nakrájené broskve na plátky, želatinu připravíme dle návodu a nalijeme na řez. Dáme vychladnou do lednice.
Podáváme ke kávě:-)