Postup přípravy receptu Buchty s vanilkovým krémem:
Mouku smícháme s cukrem, solí, vanilk.cukrem, 100g margarínu a vejcem a promícháme. Ohřejeme 250 ml mléka, rozdrobíme do něj droždí a necháme rozpustit. Pak ho přilijeme k mouce a propracujeme. Přikryté necháme v teple 30 minut kynout. Čokoládu nasekáme a smícháme s vykynutým těstem a rozinkami. Zformujeme váleček (30 cm dlouhý) a nakrájíme ho na 12 kousků. Doprostřed každého dáme sušenou meruňku, z těsta vyválíme kuličky a dáme je do tukem vymazané pečící formy na 20 minut kynout.
100 ml mléka s 25 g margarínu ohřejeme a buchtičky poskládané ve formě přelijeme a dáme při 200°C na 35 až 40 minut péct.
Pudink a žlouty rozmícháme asi 4 lžícemi mléka a cukrem.
Zbylé mléko přivedeme k varu, přidáme pudink s cukrem
v mléce, a jakmile začne houstnout, ihned odstavíme. Nakonec vmícháme lžičku citronové šťávy.