Postup přípravy receptu Buřtguláš s fazolkami:
V rendlíku na polovině sádla osmahneme nakrájenou cibuli a 2 nakrájené stroužky česneku. Poprašíme moukou a umícháme růžovou jíšku. Kastrol odstavíme stranou, vmícháme kmín a mletou papriku, zalijeme vodou nebo vývarem, promícháme a vrátíme na oheň a přivedeme k varu. Pak vložíme na kostky nakrájené syrové brambory, osolíme a dusíme za občasného míchání doměkka. Na zbylém sádle opečeme na kolečka nakrájené párky, přisypeme očištěné fazolové lusky, opepříme a ještě společně chvíli opékáme. Směs poprášíme lžičkou sladké papriky a zastříkneme vodou.
Když jsou brambory měkké, přidáme k nim párky s fazolkami, utřený česnek, zjemníme mlékem a společně ještě chvíli povaříme. Nakonec dochutíme solí, pepřem a majoránkou.