Použité suroviny receptu Bylinkový kapr s brokolicí:
6 porcí kapra
| šťáva z 1 citronu
| 1 lžička pažitky,bazalky,tymiánu, provensálského koření
| 1 žloutek
| špetka soli
| 100 g polohrubé mouky
| 1 lžička červené papriky
| 2 lžíce oleje
| máslo dle potřeby
| 1 brokolice
| 100 g strouhaného sýra
Postup přípravy receptu Bylinkový kapr s brokolicí:
Kapra pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli v chladu.
Mezitím si připravíme bylinkovou směs. Smícháme všechny bylinky dohromady (čerstvé nasekáme najemno a sušené rozdrtíme). V hlubokém talíři rozšleháme žloutek.
Rybí porce osolíme, potřeme žloutkem, vydatně posypeme bylinkami a obalíme v mouce smíchané s paprikou.
Smažíme v rozehřátém oleji. Krátce před dosmažením položíme na každou porci ryby kousek másla.
Podváváme s vařenou brokolicí pokapanou máslem a sypeme sýrem.