Použité suroviny receptu Celerová polévka s parmezánem:
500 g celeru nakrájeného na větší kostky
| 2 větší cibule nakrájené
| 1 utřený stroužek česneku
| 1,3 litru zeleninového nebo drůbežího bujónu
| 100 ml smetany
| 50 g nastrouhaného parmezánu
| dle potřeby: tuk
| dle chuti: pepř, sůl a zelená petrželka
Postup přípravy receptu Celerová polévka s parmezánem:
Ve větším hrnci dusíme na tuku cibulku, česnek a celer. Zmenšíme plamen a s bujónem vaříme půl hodiny. Zeleninu rozmixujeme, vrátíme do polévky, přidáme smetanu, polovinu parmezánu a několik minut povaříme. Podáváme posypanou parmezánem a zelenou petrželkou.
Fotky receptu Celerová polévka s parmezánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!