Postup přípravy receptu Černá buchta jednička :
Tuk s cukrem šleháme ve šlehači, až je tuk pěkně našlehaný přidáváme postupně celá vejce. Znovu dobře našleháme a nakonec zašleháme všechno kakao - opatrně nasypeme a pomalu šlehač pouštíme (raději přikryjeme nádobu na šlehání vrškem, aby kakao nelítalo ven). Smícháme mouku s práškem do pečiva a potom postupně zamícháme do našlehaného krému (ten vyděláme do mísy a potom opatrně zamícháme mouku) střídavě s mlékem. Těsto dobře promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech - ten musí být větší s vyšším okrajem. Pozor! Pečeme asi na 160 °C a nesmíme prvních 10-15 minut troubu otevírat, rádo se to sráží!! Pečeme asi 25 minut - zkusíme špejlí.
Tato černá buchta je u nás v rodině jednička, ale musí se dávat pozor, aby se nesrazila. Jinak je moc dobrá, vláčná a můj starší syn říká, že čím je starší, tím je lepší. Ale ona stejně moc dlouho nevydrží.