500 g čočka
| 3 ks bobkový list
| 2 ks cibule
| 1 ks pórek
| 200 g uzené - anglická
| petržel
| 100 g kukuřice
| 1 ks masox
| 2 ks klobásy
Postup přípravy receptu Čertova čočka:
Čočka, bobkový list, cibule - namočit na půl hodiny a pak dát vařit. Čočku nesmíme rozvařit. Do skleněného pekáčku si nakrájíme pórek, uzené nebo anglickou slaninu, 1 cibuli, petržel a sterilizovanou kukuřici. Uvařenou přecezenou čočku smícháme s ostatními surovinami a zalejeme s jednou kostkou masoxu rozmíchanou v půl hrnku vody. Nahoru ještě poklademe nakrájené klobásy a dáme na 20 min zapéct do trouby na 160C. Můžeme k tomu podávat volské oko. Dobrou chuť!
Fotky receptu Čertova čočka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!